SMS-inlägg

mms_img192077954 (MMS)


Kalas på Stures kålsoppa

mms_img-86748093 (MMS)

Kalas på Stures kålsoppa


Årets älgar är skjutna!

Nåja i teorin iallafall. För igår hade vi möte inför stundande jakt, och där smeds så luriga planer så att älgarna kan betecknas som redan döa. Skämt åsido, så hade de flesta observerat älg mest över hela jaktmarken och det är ju alltid uppmuntrande!
Gårdagens upptakt var även kombinerad med lite festligheter tillsamans med respektive i Nasens Gästgiferi. Där hade Ulfarna med fruar dukat upp med en sällan skådad pytt i panna och drycker som gjorde att samtalet flöt smidigt;)
Det mest kompliserade samtalet kom att handla om hurvida vi skulle köra på kanal ett eller två på jaktradiorna. Ett så mångfacetterat ämne kan välta det mest diplicinerade möte, men här trädde vår ledare in och stämde i bäcken och diskusionen var slut. Dock hjälpte nog inte detta för just då var mötet på en nivå som hade passat TFF (trögfattarföreningen) bättre och resultatet blir nog att vi får samlas idag(söndag) för att prova radion i verkligheten.

Mest skrattades det åt Annikas "lek" om moster Agda, och när Sture berättade om när han sköt Stens kära katt höll samtliga närvarande på att kikna(morbidt kanske, men som han berättade det så var det riktigt roligt)

Stort tack till er som ordnade denna kväll, och lycka till Imorgon alla älgjägare där ute!

Här sitter vi i Nasen hos Sten o Ulla
Men de ber oss nog snart hemmåt rulla
För alla är bra i gasen
Sture har tillochmed tömt vasen
Och Conny vill bara hem o knu...  hrmm sova!

Äntligen Oktober!

14 grader, inte dåligt för en oktobergryning:)  Oktobers första dag fylldes med jakt efter rå och hjort i sällan upplevt jaktväder. Vi som mest std på pass kanske uppskattade värmeböljan mer än hundförare Ulf och hans hundar, ty deras anhämtning och svettindränkta kläder skvallrade om något överhettade kroppar. Men så går det när man envisas med att ha vinterjacka i sommarvärme. Till och med den obligatoriska brasan vid kaffesamlingen blev inställd.
Postis som dagen till ära lämnat bössan hemma för att endast jaga synupplevelser, fick motaga en del gliringar om den vapenlösa jakten. Kunde det vara så att det var av ekonomiska själ?  Isåfall, kan man dela upp ATP poängen så att en viss del betalas ut i patroner?
Appropå patroner, stenhuggar´n som bar kombi på ryggen  försökte mata den med samma plugg som älgstudsaren.
Efter fem "Det var då själva faan" och tre "Gå i då, hylsjävel" gick misstaget upp för honom och han fick skamset låna ihop lite ammo av generösa kamrater.
Kul var oxå att se våran forne ledare fått upp ångan igen. D.o.v.h.j.o.r.t stavas det som får honnom i spinn. Vid postering vid traktens större fält,fick han se en hjort på uppskattningsvis 400m. Tyvärr hade han dåligt stöd och det var bara huvudet som syntes då det låg ner, så han lät det till slut vara.  Men nästa gång kanske han har en stolpe intill sig och då ligger hindarna risigt till.
Tyvärr uteblev jaktlyckan denna gång men vi såg både älg och rå så det bådar gott inför säsongen!

På återhörande!

RSS 2.0