Lerduveskytte med en tvist


Julejakt bland harar o fjåglar

Annandag jul och en uppdämd jaktiver bubblar inom många jägare, så oxå inom Ängalaget. Så det blev bestämt att de som fortfarande kunde röra sig efter sillar, korvar och skinka skulle jaga rå. En fantastiskt skön vintermorgon inleddes med glögg (lätt) och div taktiksnack hur dagens dungar skulle tacklas. Pelle drog längsta strået och fick bli första jycke att slippa kopplet. Upptag kom efter 17.3sekunder mätt i vintertid, tyvärr drog drevet ner mot strakamöse vilket Sture kommenterade genom att ge ett odds på en till hundra att det skulle vända och komma tillbaka. Lyckligtvis var de första nittinio gångerna averkade så drevet var strax inne i såten igen. dessvärre gick det emellan och försvann ut förgott utan någon bössa röt i. 

Kaffe. 

Nytt släpp med Woodpeckens unghund, Denne lyckades med ett par skapliga hardrev, men husse får en så konstig ton i rösten när det kommer på tal att skjuta harar så dessa drev fick löpa utan insats av jägarskaran.
Piggare o mer ironisk blev Woodpeckens ton då undertecknad  råkade säga ordet fjåglar i radion, denna felsägning fick penalismen att blomma ut i full prakt.
Men tänk på det ULf att om vi skjutit pippi så hade vi haft något med oss hem nu när "harhundens" arbete inte uppskattades.

På radiofronten funkade det mesta skapligt, det var bara Listfabrikörens "nya"(ialla fall 1988) radio som fick denne att låta som Darth Vader med strupinflammation. Efter byte till något mordernare apperatur funkade det bättre.
Det som dock hördes bäst och mest var ett lag  med säte i Velinga, detta lag har väl fungerande radio!

Till sist: God fortsättning och ett gott nytt år!!

RSS 2.0