Fällande beslut

Vi alla tar tvivelaktiga beslut ibland som får konsekvenser. Denna Grimbart kunde inte motstå frestelsen beståendes av en mix av plommon ägg och honung, utan gick in i fällan och har därmed grävt upp sin sista rabatt.

Dagens ordspråk

Varför skjuta på något till morgondagen som du kan skjuta på redan idag?

Kors i taket (och andra otippade händelser)

Det var inte igår denna blogg uppdaterades men nu  är det dags. Älgjakten har ju dragit igång och det gör att det blir lite mer aktivitet i bygden, vilket i år har genererat div. ovanliga situationer.
Nedan följer ett axplock :

* Första och mest uppenbara ovanligehet är att Skribenten själv fick skjuta årets enda vuxna djur! Dessutom redan efter tio minuters jakt, vilket medförde att bla. Väthultar´n inte ens han dra på sig kängorna och komma ut;) Detta tog han dock med ro, ty citat "Dä va pärfäkt, då kan ja åka å jobba direkt"

* Ett annat unikum var att Postmästarns DavidBrown inte fick bärga villebrådet, denna uppgift gick istället till FD Listfabrikören som med skopa och flång ny traktor stod för transporten.

* Vad skribenten (va fan nämner jag mig själv i tredje person för?) kan erinra sig så har inte Ängar´n någon gång under höstens jaktsamankomster inte dömt ut någon med orden "Han är idiot". Något som den med kännedom om normalfallet finner högst anmärkningsvärt.

* Det årliga jaktmötet dagen innan älgjakten brukar alltid förgyllas av Postmästarns bredda smörgåsar (ägg och Ejderns kaviar) men de lyste i år med sin fånvaro. Som tur var så hade  FDLF (FöreDettaListFabrikören) slängt in en hög äpplen i köket tidigare under dagen, och de hade på något mystiskt vis förvandlats till en utsökt kaka. Så svälta behövde vi ändå inte göra. Tack Annelie!

* En annan trevlig nyhet i år var att vi vid styckningen av älgen drygade ut det vanliga öl och wiskey pimlandet med att ta ett glas Champange. Uppskattat och gav lite bling åt sällskapet.

* Stenhuggar´n blev i år tillsagd att denne inte fick vara med och hantera köttet, då han tidigare under hösten haft ytterst svårt att kallats trögskiten. Detta tog så hårt att han under styckningskvällen då och då helt lämnade sällskapet för attgå hem och botanisera bland sina egna whiskeyflaskor.

* Sist men inte minst, händelsernas "Creme de la cremé, Korset i taket.
Den person som med en berusad pappegojas envishet, ständigt hävdar att han glömt sitt snus och därav undrar om denne inte skulle kunna bli ve en pris, slog alla med häpnad då denne man helt sonika plockar fram en helt ny dose snus med orden "Ä dä någon sum sulle vella ha en pris"
Dessa ord fick en hel hög med snusare att roffa åt sig det som gick att få ut ur dosen muttrandes "det var jävlare med på tiden". 
Ja mycket ska man vara med om innan näsan ramlar av=D


Passar på att lägga ut ett par bilder från årets älgjakt oxå. På Återhörande!Trofen går till historien:)



RSS 2.0