Familje jakt

Då Ulf x 2 är i sörmland och hälsar på deras svin och Uno har congacs sjukan så blir det inte mycket till rådjursjakt här hemma.
Så bara för att komma ut lite så hängde jag upp Malisen i bärstolen på ryggen och bad Mia att hon kunde  gå en sväng med Wictor. Inte för jag trodde det skulle komma något djur men jag tog med kombibössn oxå ifall.
Det började bra. Vi smög ut hyffsat tyst på pass och Malisen tyckte det var spännande att stå still i exakt 12sek sedan upptäckte hon hur kul det kan vara att klösa barken av den tall som stog precis bakom oss. Så efter ca en minut stod  vi i en anselig hög med bark runt fötterna. När tallen var färdigbarkad övergick hennes intresse till mitt huvud, det går tydligen bra att ha som trumma! Efter denna upptäckt var gjord så trummades det på så Livgardesmusikerna skulle bli avundsjuka. Att försöka få henne att återgå till tyst väntan var totalt meningslöst.
Mitt i detta bombardemang i skallen fick jag plötsligt syn på något som kom mellan träden, en älg som tydligen tyckte om trummsolo stannade 30 meter ifrån där vi stod och lyssnade åt vårat håll, vid det här laget hade Malisen uptäckt "publiken" och började energiskt peka och ropa "UFPHH UFPHH" älgen fick nog och tog några snabba steg in i säkrare mark. Synd att den inte var en kalv med då det är det vi har kvar att skjuta. Efter älgen kom Wictor som ett skott och försvann i ca en kvart innan han kom tillbaka helt slut och med tungan hängande som en röd slips. Det har varit lie si och så med hans motion på senaste tiden så han har lagt på sig några extra kilo vilket tydligt märktes.
Inget blev skjutet men det vi inte skjuter idag tar vi en annan dag;-)
PS. Återkommer med rapport om svinen i Sörmland Ds


Till alla blondiner

En blondin ringer sin pojkvän och säger: kan du komma över och hjälpa mig? jag har ett jättepussel. och jag kan för mitt liv inte komma på hur jag ska göra. hennes pojkvän frågar: vad ska det bli när det är färdigt då? enligt bilden på lådan så ska det bli en tupp.pojkvännen bestämmer sig för att gå över och hjälpa henne. hon släpper in honom och visar honom alla pusselbitarna på bordet. han tittar på bitarna en stund, och sen på lådan. sen säger han: för det första, det spelar ingen roll vad vi gör. vi kommer aldrig att kunna sätta ihop de här bitarna till något som liknar en tupp. han tar hennes hand och fortsätter: nu tar vi en kopp kaffe och sen, han suckar, sen stoppar vi tillbaka alla cornflakes i lådan igen.


Fräckis

Lördag morgon och en jägare går upp tidigt, klär tyst på sig och fixar matsäck. Stövlarna på och bössan i handen och iväg in i garaget. Öppnar garagedörren för att backa ut bilen och upptäcker att regnet öser ned.

Snöblandat regn i stora mängder faller från skyarna. Vinden ruskar i träden och gör inte bilden bättre. Lika bra att stänga dörren igen. Han går in i vardagsrummet och kollar vädret på Text-TV. Lika illa hela dagen och kanske till och med värre på eftermiddagen.

Han klär av sig och glider tyst och försiktigt tillbaka ned i sängen. Han kryper intill sin fru och lägger sig tätt bakom henne med armen om. Han har fått en mycket trevlig idè på alternativ sysselsättning. Han viskar försiktigt: -Det är riktigt dåligt väder ute i dag!

Frun svarar sömndrucket: -Tro det eller ej, min idiot till make är ute och jagar i det skitvädret!

Stures Getapass och andra pass(ande) namn

Inom jaktlagets marker finns det en mängd olika pass både med och utan torn, det roliga är att de flesta pass har ett namn som beskriver en plats eller händelse. Nedan följer en lista över en del av de vanligare.

  • Dörra tornet: Vid tornet som ligger upp mot hyltesjön låg det förr en dörr!? nedanför tornet. Dock har tornet flyttas två gånger men det heter det samma ändå
  • Födelsedagstornet:  Detta tornet fick Engstrand i 40årspresent. Det har sedan dess endast flyttas marginellt, dock har det renoverats och restaurerats i omgångar pga dess höga ålder.
  • Oljeplattformen: Ett torn som någon klipsk man(läs Engstrand) behandlade med "sletolja" när det var nytt vilket  gjorde att det fick beträdas med spikskor de första tre åren.
  • Predikstolen: Fått dess namn av sitt högt belägna läge. Det var även här som Blom startade sin ödesdigra vandring i sibirien.
  • Enebusken: Klassiskt pass utan torn på Ormebråtens framfartsväg, förvillande nog höggs busken ner långt innan undertecknad var född.
  • Ljusaledninga: Pass på liaskogen. Att använda normala ord som "ledningsgata" skulle bara vara barnsligt.
  • Viborg: Osäkert var namnet kommer ifrån, kan ha varit ett torp som låg där under sen stenålder?
  • Vintervägen: Gräsbevuxen skogsväg (dock ej att föväxla med gräsvägen, det är ett annat pass det) som användes på vintern, troligen på 1800talet
  • Stures getapass: Jaktledare Sture förbjuder innan dagens jakt att skjuta getter vilket alla tyckte var en bra ide, nu bar det sig det dock inte bättre än att Sure själv råkade mörda en av historiens större hondjur inom släktet rådjur. Manad till rollen som budbärare av nyhet såg sig Conny självklar och med en mycket illa döljd skadeglädje förkunnade han nyheten för alla som orka lyssna om årets bragd.


Kärringas blogg

Passa på att besöka frugans blogg oxå, dock varning för språkbruket:-)))))
magulli.blogg.se

Begåvad blogg

Besök gärna Saras blogg. En ovanligt klok människa!
/www.fnissis.blogspot.com/

En liten historia

En man hade tröttnat på att hans hustru hela tiden frågade hur
hon såg ut. En dag när hon stod och betraktade sig själv, började
hon beklaga sig över att hennes bröst var för små. Mannen kom då
med ett förslag.
"Om du tar lite toalettpapper och gnider det mellan dina bröst en
gång om dagen så ska du nog se att dina bröst kommer att bli större".

Villig att pröva vad som helst för sitt utseendes skull, hämtade kvinnan
en bit papper och började gnida.
"Hur lång tid tar det här innan det börjar verka?" Frågade kvinnan.

"Dom kommer att bli större inom ett par år"
svarade mannen.
Kvinnan slutade sin behandling och frågade. "Varför skulle mina bröst bli
större efter ett par år bara för att jag gnider toalettpapper mellan dom?"

Mannen ryckte på axlarna och log hånfullt. "Varför inte? Har det funkat på
ditt arsle så funkar det väl på brösten."

Mannen överlevde. Med hård träning och sjukgymnastik kommer han kanske t.o.m
att kunna jaga älg igen.

Dagens ordspråk

"Skjut, det kan ta bättre än du tror"

Ängalaget, det roliga alternativet

Här kommer lite vimmel bilder från fredagens styckning. Skulle kommit tidigare men kroppen orkade helt enkelt inte

happy smileys

Tre skärande pojkar

Stadig på handen, men inte mer än fullt tack!


Linus och Conny såg till att vi hade mat att äta.







Efterfest hos postmästarn. Dan har humlor i munnensmilies

De lärde i Lund

Idag...

Urk...

Igår...

styckade vi

Idag rådjursjakt

Idag har det jagats rådjur, vilket medförde att vi fick leta jakthundar mest hela tiden.(nåja inte hela tiden) men vid ett tilfälle blev det lite oroligt då Ulf´s unghund under fullt drev "jäbba" till och blev sen helt tyst. Vi samlades för att gå igenom mossen där han hörts sist, med i sökandet var även "sotarn" som olyckligtvis är utrustad med taxben vilket medförde att det höll på bli ett eftersök på honom oxå.  Det hela slutade dock lyckligt då hunden själv kom tillbaka till husse, som av någon anledning tagit på hunden en flourocerande maskeraddräkt, vilket hade gjort att jycken fastnat i någon gren. Turligt nog var dräkten av god buttericks kvalitet så hunden själv kunde slita sig loss.
Vid sista drevet blev det lite medgång och Ulf fick med sig en rävboa hem till Annika, som förresten hade skickat med maken vetebröd vilket vi tvingade honom bjuda på. Tack Annika.


Sitter inte byxan lite tajt?


Tur då att han har lite grönt på brödbiten


Taxen i all sin glans (före promenaden,

Saker du inte bör göra inom Ängájaktlag...

  1. Vara vegeterian
  2. "krama" pojkar
  3. Skoja om Kerstin
  4. Tacka nej till sprit
  5. Klanka ner på någons hund
  6. Försöka förstå dig på kvarten´s radio
  7. Visa svagheter (ty då frodas penalismen)
  8. Rösta grönt
  9. Visa om du har något gott i ryggsäcken. (stöldrisk)
  10. Göra bort dig, ty då hamnar du på bloggen!

Vår forne ledare

Det är med dämpat sinneslag jag kan konstatera att vår forne ledare inte längre vill jaga med oss . Vi minns hur han med fast men vänlig hand och en pondus värd Sitting Bull under många år stakat ut vår väg.
Men nu verkar det som han "stakar" på nytt vis i en förort till Skövde. Handling på Ica o Konsum verkar oxå uppta denna mannens tid.
Men när det kommer lite spårsnö och hardrevet går samt kylskåpet är fullt, så tror jag vi får se denne kämpe i skogen igen. Det skulle nog kunna ge en del blogguppslag, då den mannen har ett utmärkt temprament 
evil grin smileys
För det är ju så. Vi är ju flockdjur allihop och det känns inte komplett utan att alla är med.
Så dra på dig stövlarna, ladda bössan och ge dig ut. Du behövs!


animal smileys Laget väntar

Första Bilden...

...som kommit ut på kvartens¨nya monsterradio
.
Mycket finesser blir det.

Klas berättar om sitt senaste snedsprång


Ulf berättar om sitt senaste läkarbesök


Kungajakt!

Idag hade vi lite kunglig glans på jakten med ett besök av kungen själv. Dock inte han med namnet Bernadotte utan ELVIS THE KING OF ROCK´N ROLL!  Han skulle vara med som drevkar, dock verkar det som orienteringsförmågan bland träd inte var lika väl utveckklad som bland musik och noter. Ty det dröjde inte många minuter innan hans ledsagare "stenhuggarn" oroligt ropade om någon hade sett eller hört legenden. Nu slutade det hela lyckligt då Elvis själv hittade en telefonkiosk vid ett gult hus och kunde ringa på assistans. Det visade sig att han själv hade drivit igenom hela området och förklarade sitt tilltag med att han hade fått instruktioner att gå med solen i ryggen och att solen flyttade på sig hela tiden?!
Så alla ni som tror att solen är en gul jättestudsboll har nu fått bevis.

Annars var det som vanligt när vi jagar,  dagen inleddes med ett drev där Uno och Kvarten spela Pingpong med ko och två kalvar, tyvärr slutade det med kantboll ut.
Conny och Dan tog pass på långagärdet vilket medförde att Connys ukna andedräkt från gårdagens festande blåste bort och att Dan fick agera burkslav  i sitt torn för att hålla det någotsonär upprätt. I radion hördes Engstrands uppmuntrande ord "DÄ Ä IALLAFALL MYGGFRITT"

Vill härmed oxå passa på att be sotarn om ursäkt  det är inte meningen att du ska hjälpa alla över dikena, men gör du det så vore det bra;-)

Det blev alltså ingen älg idag men vänta bara, får vi bara Elvis att skalla så är det i hamn!

Conny här kom...

Meddelandet kom ca.5 sekunder efter ett dov knall hörts över nejden. Vem Conny egentligen ropade på i radion var högst oklart men det hördes på tonfallet att något hade hänt. Efter en stunds radiotystnad svarade jaktledare Ulf och kunde snart utreda att en älg hade stupat för Väthultarns kula.
Jakten avbröts och alla samlades runt Connys första älg, gratulationerna haglade tätt och alla kunde konstatera att "stures hage"  hade fått släppa till en kviga. Någon yppade att mulen var av världsklass, men det var säkert bara avundsjuka.
Som skytt hör det till att ta ur det vilt man skjutit, så blev det oxå för Conny. Ny för uppgiften, tog han sig an problemet med tips ringandes i öronen från lagets egen tipsare.  Klas fick tydligen lite problem med magen när älgens inre dofter släpptes lösa.
Efter välförättat värv skingrades laget för att ta kväll och det bestämdes att kalvarna skulle få sig en duvning imorgonbitti.

Till sist: Från oss alla ETT RIKTIGT STORT GRATTIS CONNY!!!!!



Osäkert vad bilden föreställer: antingen connys älg eller ett monster från filmen Jurasic Park


Här är de: Conny, Sako, skjutkäpp(retsticka) och the moose

Första morgonen

Då var första morgonen avklarad, kulmen på diverse förberedelser iform av tornreparationer, ovningsskjutning och allmän psykisk instabillitet dagarna innan. Förväntningarna brukar stiga ju närmare dagen d man kommer, vilket ofta medför något rubbad sömn och allmänt lättretligt lynne.
Mång får oxo div problem att brottas med inför jakten. det kan bestå av fixa ledigt eller få barnen inhysta på lämpliga lokaler. För någon kan jaktradion spela spratt, trotts att ny högteknologisk apparatur med finneser som skulle göra James Bond avunsjuk inföskaffas vill det sig helt enkelt inte. Om det beroro på hanhavandefel eller att finnesser som helt enkelt inte är uppfunna efterfrågas tvistas det om. Hursomhelst finns det nog anledning att återkomma i fallet!

Blom blev den jägare som kom närmast grankvist i mössan idag men älgarna hadde koll på gränsdragningen och klarade sig utan hamna i kulregn. Elaka tungor hävder dock att de klarade sig pga sotarns tidigare  erfarenhet av strapatser i sibirien;-)

Nu ska jag ta hand om min sjuke son men jag skriver mer i kväll.
Även bilder och filmer utlovas

Välkommen till denna blogg

Dennna blogg kommer handla om vad ett jaktlag i Skaraborg gör och upplever både i och utanför skogen.
Hjärtligt välkommna!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0