Jaktlyckan på topp!

I lördags var det återigen jakt på rå, var inte med själv men de som var ute fick en härlig dag i skogen.
Woodpecken släppte lös sina jyckar o Ängar´n lät Pelle komma loss. Denna dag var det Ulf´s hund "Hebbe" som drog det längsta strået och gjorde ett par riktigt fina drev som resulterade i att Klas och Kvarten kunde skjuta sig var sin grann bock. Djur var det gott om, vanliga rå och ovanligare ...
Bådar gott för vidare jakt!

Pelle ledsnade framåt förmiddagen och knackade på hemma hos oss, bara för att fråga om han fick vila i vårat förråd tills husse hämtade upp honom. Det fick han för frugan som är svag för hundögon.


En härlig bild på en härlig trio bockar och en stolt hund:)

BINGO!

Fredag kväll kl. 19:00 är det bingo i Mobackens bygdegård.
Mat o DRYCK finns att köpa för en billig peng.
Ta med vänner(om ni har;) o bekanta till en trevlig kväll!


Även zigge hitta ett rå idag:)

75c698a21ce3d314f9aa749724979d40.png

Även zigge hitta ett rå idag:)


sköt en bock nu ikväll. Kan tacka

0-2542b8b9757f1fc516b36433f097f395.png

sköt en bock nu ikväll. Kan tacka viktor för att jag fann den i skumrasket:)


Jakt palör

Vissa saker är inte alltid som man tror, ta tex. det här utrycket att "stå på pass". En grov förenkling av ett mångfasseterat tillstånd.
Tilloch börja med så stämmer det säkert in på de flesta, man knallar iväg till angiven plats och ställer sig i väntan på lämligt villebråd ska dyka upp. När detta så inte sker inom rimlig tid(varierar kraftigt mellan individer) börjar det suga i kaffe tarmen.
Jägarn tittar då ner och får se sin stolförsedda rygga innehållandes kaffe och frugans bredda smörgasar(jägare av den rätta sorten brer inte:) Jägaren sätter sig på stolen och låter tankarna glida iväg samtidigt som kaffet rinner förnöjt nerför strupen,Detta kallas "Sitta på pass"

Nu kan det hända att man efter en sådan stadig fika kan bli lite loj och entusiasmen sjuker något. Skulle detta sammanfalla med att solens strålar letar sig ner mellan löverket och träffar samme jägare, kan man lugnt räkna med att den tjocka jackan åker av och rullas ihop till en kudde. Detta är en av de vanligaste jaktställningar och kallas helt enkelt "att ligga på pass".
Detta är dock inte den mest effektiva metoden så vid samling näms bara "stått på pass"
Vid eventuella frågor angående drev som tydligen gått förbi dig när du inspekterade svalorna i skyn, svara bara som du brukar "Dä va för drygt håll"


synd synd!!! Linus skriver

vi har skutit 1 älg och ett rådjur. De va en stor älg och synd att jag inte fick not djur kaske jag får de nästa gång vi jagar???linus så ett gärde med masa rådjur på genvägen til och från stan synd att ingen va där för då skule de bli många rådjur att skuta pof!!!






av linus

Knytis

Igår styckades älg, själv var jag på "dagisdag" (jaktkamraternas ordval) med jobbet. Lite konferens och sedan kördes det med suspekta bilar som styrda lite som de ville och sköt leduvor. Så jag anlände till "slakteboa" lagom till det var dags att äta. Det blev knytis, Engstrand fixa gratänger jag änrättade Postis rå han skjutit tidigare i veckan. Blom hade bryggt öl som han sedan hade tappat på burk.
Vissa ,typ alla, sa innan att rådjur åt de bara om de var tvugna. Det var de sa jag, och faktiskt så gick det åt två stekar och en sadel. Så altför jävligt kan det inte ha smakat;-)

Skulle ha lagt in lite kort från igår men kameran är inte hemma så det kommer senare.


Jag och brudarna:)

6c9301ae4527fd68d9bf38d6543f163d.png

Jag och brudarna:)


Idag ingen jakt

Men kanske hinns det med en safari på Väthults ranch i eftermiddag när jag tänker på det, ty där hålls det årsmöte för traktens samlade rådjursbestånd.

Men på fredag blir det styckning med tillhörande mar o dryck. Jag och Engstrand fixar maten så kan de andra skära isär älgen, Conny anslöt sig frivilligt att hjälpa mig med maten då det är varmare och behagligare i köket.

Köttorgel

Inte utan att rubriken passar in på Postmästarns hagelspruta, för idag slog han till igen. Efter ett par tröga drev där djuren gick åt "fel" håll, vände djuren och turen mot postis som med bravur visade vem som varit med förr.
Även stenhuggar´n var nära att få med sig ett par stekar från skogen. Dock spelade ammuntionen honom små spratt så han får äta faluring ett tag till;-D



Antiklimax

Visst vill man att jakten ska gå bra och älgar ska skjutas, men nu när den enda stora älgen som vi fick tilldelad är skjuten känns det lite snopet att det är över.
Ett stort grattis till Fagerberg som med klinisk precision tog en älg av daga. Vi andra får hoppas till kalvjakten längre fram i höst, men det är osäkert om hoppet räcker ty Klas är utrustad med en sagolik känsla för älgarnas förehavande.

Ett annat antiklimax var att efter älgen var bärgad och flådd, tackade alla för sig och åkte hem(även jag). Vi som brukar fira framgångar på de mest livliga sätt, har helt tappat stinget. Inte fan har jakten blivit så viktig och allvarlig att det inte ska vara roligt? Nä fram för mer tjo o tjim, det måste väl gå att ha kalsskjortan på under jaktjackan?

Imorgon släpper vi rådjurshundarna och då kommer det förhoppningsvis bli något nytt att fira, ty rå är det gott om.
Det är förresten gott om älg oxå men där är det gubbar högre upp som bestämmer.

Nä nog med gnäll, imorrn är det skjorta rakt ut(bilprovar utryck för fest)!

den stora älgen är fälld! Grattis

-afc05c2b8445506036fb47f365c1f47.png

den stora älgen är fälld! Grattis Klas


Imorse regn, nu sol. Men ingen älg

60b54cc90653bcd0c37022a4e87c3388.png

Imorse regn, nu sol. Men ingen älg


Snart...

320d9e2774ea8bbb88efb6767ee5d7ec.png

Snart...


Va fan...

Olssons vanligtvis bredda smörgåsar var halvfabrikat, smöra och hyvla fick man göra själv. Gurkan var dock skivad.
Dessutom tyckte någon att jätte älgen Jesús skulle få leva vidare.
Jaja jag säger då det.

Dan före dan före skjutardan

Det drar ihop sig mot Älgjaktspremiär! Om två dagar smäller det, om allt går vägen villsäga. Ty det är många faktorer som spelar in för att bli en lyckosam jägare.
Ett bra sätt att öka sina changser är att placera sig på lämpligt avstånd från en vildapel som fällt frukt i mumsiga högar, om man ska tro gamla jakthistorier så finns det t.o.m. de som har hjälpt till att få högarna att växa med hemmaodlade äpplen. (bara vad jag hört)
Ett annat bra sätt är att vara lite lomhörd när årets avskjutningsmodell förhandlas fram inom jaktlaget, ty älgjakten omges med så många regler om vilka djur som ska skjutas att om de skulle skrivas i trycktform så skulle de vara  iklass med svea rikes lag.

Utrustningen måste själklart oxå vara i fin form, termosen tät och jaktradions "blåtänder"slipade.
När vi ända är inne på radio så vore det bra om kvarten slår på de andliga funktionerna nu när jätteälgen "jesus" ska möta sin baneman. (ber känsliga läsare om ursäkt för detta hedniska språk)

Imogon hålls det taditionsenliga planeringsmötet i det  Dhalgrenska hemmet. Det brukar pågå i ca 180min och utav dessa ägnas 30 till jaktprat. Ett uppskattat inslag är postmästarns bredda smörgåsar som alltid smakar gott.
Hur övrig planering går ber jag att få återkomma till.

Nä nu ska jag ge mig ut och provskjuta studsaren en sista gång inför måndagens bravader.
Ha det gött!

Goda ting är tre?

Premiär på rådjur, men inte för mig. Har lite för mycke annat att pyssla med nu. Men det var andra som trotsade det stundstals kyliga vädret.
Vad jag förstod så förflöt det hela som vanligt, drev som drar iväg bortom hörhåll snålblåst och en och annan knall.

Flest knallar stod tygligen postmästarn för. Han lyckades bränna av bägge piporna varvid lyckönskningarna började brusa i radion. Detta togs dock ingen notis om ty han hade redan fått i nya plugg och börja skjuta igen.
Kvar på passet blev den manliga motsvarigheten till Ängarn´s jätte get som minnesgoda läser kommer ihåg från tidigare inlägg.
En och annan markägare apllåderar säkert då den stångat ner plantor så frenetiskt så hornen var alldeles nerslitna.

Ytterligare en jägare hade turen(?) att få lossa skott, dock så hade den räven turen på sin sida så de skånska damerna får vänta något på boan.

Nä nu länktar vi till älgjakten med dess outtömliga källa till blogginlägg och allmän penalism:-D
Ha det gött!

(Dan, hoppas han inte skär öronen av mig)

RSS 2.0