Jakt palör

Vissa saker är inte alltid som man tror, ta tex. det här utrycket att "stå på pass". En grov förenkling av ett mångfasseterat tillstånd.
Tilloch börja med så stämmer det säkert in på de flesta, man knallar iväg till angiven plats och ställer sig i väntan på lämligt villebråd ska dyka upp. När detta så inte sker inom rimlig tid(varierar kraftigt mellan individer) börjar det suga i kaffe tarmen.
Jägarn tittar då ner och får se sin stolförsedda rygga innehållandes kaffe och frugans bredda smörgasar(jägare av den rätta sorten brer inte:) Jägaren sätter sig på stolen och låter tankarna glida iväg samtidigt som kaffet rinner förnöjt nerför strupen,Detta kallas "Sitta på pass"

Nu kan det hända att man efter en sådan stadig fika kan bli lite loj och entusiasmen sjuker något. Skulle detta sammanfalla med att solens strålar letar sig ner mellan löverket och träffar samme jägare, kan man lugnt räkna med att den tjocka jackan åker av och rullas ihop till en kudde. Detta är en av de vanligaste jaktställningar och kallas helt enkelt "att ligga på pass".
Detta är dock inte den mest effektiva metoden så vid samling näms bara "stått på pass"
Vid eventuella frågor angående drev som tydligen gått förbi dig när du inspekterade svalorna i skyn, svara bara som du brukar "Dä va för drygt håll"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0