Älgjakt

Historien upprepar sig.
På dagens programm stod jakt med Mickes älghundar och samling var satt till 8.00 uppe i Änga. Ovanligt många kunde faktiskt klockan denna dag, det var egentligen bara postmästarn som satt kvar hemma och invänta att vi skulle ringa efter honom. Till hans försvar skall sägas att han snabbt var på plats efter påringningen.
Vid den obligatoriska radiokontrollen visade sig det att Kvarten återigen hade problem med tekniken, vilket gjorde honom märkbart frustrerad.
Detta problem löste han genom att trycka på samtliga knappar i ca. tio olika kombinationer.
När vi andra till stor häpnad förstod att denna orgie i knapptryckningar hade önskat resultat sa Kvartus bara
"En måste vara teknisk".(dagens första J-Å citat)

Dagen första släpp blev i Bråten, i ett försök att hitta en kossa som hade spanats in där för inte mer än två veckor sedan(desperata? nejdå:-). Nu var det så att hon hade hunnit smita iväg men en räv fanns det dock, denna räv fick väldigt brått när en jaktsugen Laika satte full fart efter denne.
Rävdrevet drog förbi radiomardören som dock höll på hanen eftersom det var osäkert om hundägaren uppskattade att det sköts räv för hunden. Detta gick bra medelade dock Micke eftersom Laikan på egenhand knipit ett par rävar så en till spelade nog mindre roll.
Drevet drog iväg och alla trodde att det var slutet på denna såten, men ödet ville anorlunda. Räven som dragit iväg långväga kom plötsligt tillbaka på löpan där J-Å stod, knallen ekade och efter den kom medelandet i radion "Då har jag inkaserat en rejäl praktbom" (dagens andra J-Å citat).

Fika.

Andra såten blev stora mösadrevet. Dock hade inte kossan tagit sig hit heller, ty det var lika tomt på Älg som kvarten har på snus. Vid det här laget var undertecknad tvungen att lämna sällskapet då det vankades gratis julbord på Cesarstugan(mycket tack till svärföräldrarna).
Resterande jägare drog däremot vidare till lia skogen, trot om ni vill men där fanns kossan med kalv. Dessutom hade hon en vännina hos sig så det fanns plötsligt två skjutbara kalvar.
Resultatet lät inte vänta på sig, efter 10sek sök ekade skallen i mellan träden och strax därpå ekade dagens andra knall. Micke avslutade året älgjakt  med att fälla en grann kvigkalv
.
J-Å kollar till sin kristallmotagare


Kolla åt vänster grabbar. Det är roligt.

Knepig färg på kaffet.


En härlig dag! Men

I fablernas värld

Det var en räv ifrån Mobacken
Som hitta ett paket tarmar på backen
Han bet, släpa och förde ett väldigt liv
Märkte dock inte att han fick med sig jägarns kniv
Detta såg han vid sin lya och sa till sin kära
"Nu vi den satans jägarn kan skära

Sensmoral: Låt inte ett knivigt problem sjunka till räv(a)


Diana ler mot Änga jaktlag!

Idag har det jagats rådjur. Samling var bestämd klockan 8 men tid är inom laget en högst världslig sak, vilket gjorde att vi som var i tid fick en härlig håltimma  vid Änga maskinhall. (ta åt er ni som känner er träffadeparty smileys). Väl igång fick vi va med om riktigt fina hunddrev. Stures goa drever Pelle hade dessutom vänligheten att komma med ett par djur till undertecknad som kunde sätta upp årets första rådjur på listan. Dock hade mitt hunkopppel kommit på avvägar så Pelle hann smita vilket fördröjde vidare äventyr smileys  Dessutom fick kvarten en chans på ett "stänke"djur ett tillfälle han förvaltade väl, dagens andra vilt var bärgat.
Sedan blev det kaffe och upptining i Stures maskinhallsmileys. Där upptäckte jag att jag oxå hade glömt tepåsarna hemma så jag tjuvade en av Sture.
Jag skulle gärna visa en filmsnutt  på det historier som där berättades men de andra i laget har blivit extremt vaksamma när kameran kommer fram så det får bli en annan gång. Vid den obligatoriska genomgången av de andras matlådor upptäcktes ett suspekt päron i Ulf´s låda, denna grönsak skullle enligt uppgift funka som kil i kniviga situationer.
Men enligt frugan är det bara till för "små" karlar.

Dagens andra såt blev hemma hos kvarten, där både Pelle och Hebbe körde rådjur för full hals. Nu var det hebbes tur att förse skribenten med dagens andra rådjur, ett fint smaldjur. Vid denna tidpunkt upptäcktes att det hängde en tom slida i bältet, kniven låg natuligtvis kvar där rådjur nr1 fällts. Börjar bli lite orolig för minnet. Kan det vara ett tecken på den omtalade utbrändheten?
Nu till dagens höjdpunkt Laila hade gått upp i ottan och lagat rallargryta till hela laget, ett tilltag som hon gärna får göra om. Den smakade super efter en kylig dag i skogen!
Ps: Jag hade även glömt extra patronerna hemma så jag fick låna lite bly av Dan, tack ska han ha :Ds


Vet Inte om det är lämpligt?

Men det finns ett album med bilder från jaktlagets resa till Habo "Hotell" men jag vet  inte om det upskattas. Vad tycker ni, skriv och komentera.

På begäran...

Här kommer lite bilder från diverse älgfester, ett och annat trofékort slank med av bara farten.

Tävlingen "Vem har vitaste ben" vinns av  sture



"Glöm köttet pöjka det är ju såsen som är godast"

  
fulla
 
 Fullare

                                                                                 
Fylligast


Ett resultat av misslyckad bordsplacering
 
Sten på festhumör
 
Bokhandlerskan visar gaddarna                      


 Här har galna kosjukan blommat ut                                     


Rave on!

Klas tiotaggare....
 och Unos två taggare

 Ett lyckosamt "svin" Hahahahaha


Svunna tider, Ung skribent med  Göte Sneckarn Nilsson
Samt en nätt kviga på 170 kg. Må mig alla synder nu vara förlåtna.

Lika bra att ta en film till....


Så kan det gå med med "ärtbössor"

Längesen jag skrev

Det har varit lite dåligt med inlägg på senaste tiden(och det beror inte på utbrändhet som vissa lustikurrar tror)
Lovar att bättra mig men så länge kommer en  film som kanske inte har så mycket med jakt att göra men är ändå ganska rolig. Kanske något för nästa älgfest?

Löshundsjakt

Den  gångna helgen har det varit löshundsjakt efter kalv, tyvärr så var undertecknad bortrest under helgen(dock mycket trevlig resa, tack Holmgrens) så det är obekräftade andrahandsuppgifter som här skrivs.

Mannen som har vänligheten att ställa upp med Älghund heter Micke och kommer från Fristad och med sig hade han en kompis Pär tror jag. Det är alltid lika kul att få uppleva denna jaktform, lite mer fartfylld om man säger så.
Efter nogrann förundersökning om var älgstammen höll hus så föll valet på Liaskogen (den med ljusaledninga ni vet:-)
Där var det oxå mycket riktigt djur hemma och det blev en härlig vinterdag med ståndskall ekandes över nejden. Ståndskallet gick då och då over till gångstånd vilket säkert höjde intresset hos passskyttarna, att fösöka smyga sig på älgarna när det stod för hunden var i det närmaste omöjligt då den frusna backen prasslade mer än vad någon älg kan tollerera. Nu behövdes inte detta då djuren vid ett ögonblick av oförstånd passerade stenhuggarns pass som med en välriktad(nåja) kula kunde fälla en kalv, samme man har förövrigt i dagarna blivit morfar, vi få önska honnom lycka till i den rollen.
Roligt att konstatera är att Kvartens radio verkar funka bättre än på länge, vilken han i tid och otid använde för att förklara för samtliga att han nog inte hadde dagens generalpass.
Söndagens jakt förblev desvärre resultatlös.

Kalven lastas av spelevinken Conny, Olsson agerar chief supervisor

Här är jag lite osäker på vad fotografen vill visa, nyfikna får kontakta Dan för tolkning

Avpällssning, men inte är det väl kulhålet vi ser i skinnet där bak?

RSS 2.0