Äntligen Oktober!

14 grader, inte dåligt för en oktobergryning:)  Oktobers första dag fylldes med jakt efter rå och hjort i sällan upplevt jaktväder. Vi som mest std på pass kanske uppskattade värmeböljan mer än hundförare Ulf och hans hundar, ty deras anhämtning och svettindränkta kläder skvallrade om något överhettade kroppar. Men så går det när man envisas med att ha vinterjacka i sommarvärme. Till och med den obligatoriska brasan vid kaffesamlingen blev inställd.
Postis som dagen till ära lämnat bössan hemma för att endast jaga synupplevelser, fick motaga en del gliringar om den vapenlösa jakten. Kunde det vara så att det var av ekonomiska själ?  Isåfall, kan man dela upp ATP poängen så att en viss del betalas ut i patroner?
Appropå patroner, stenhuggar´n som bar kombi på ryggen  försökte mata den med samma plugg som älgstudsaren.
Efter fem "Det var då själva faan" och tre "Gå i då, hylsjävel" gick misstaget upp för honom och han fick skamset låna ihop lite ammo av generösa kamrater.
Kul var oxå att se våran forne ledare fått upp ångan igen. D.o.v.h.j.o.r.t stavas det som får honnom i spinn. Vid postering vid traktens större fält,fick han se en hjort på uppskattningsvis 400m. Tyvärr hade han dåligt stöd och det var bara huvudet som syntes då det låg ner, så han lät det till slut vara.  Men nästa gång kanske han har en stolpe intill sig och då ligger hindarna risigt till.
Tyvärr uteblev jaktlyckan denna gång men vi såg både älg och rå så det bådar gott inför säsongen!

På återhörande!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0